2021 Anna Kinbom

Anna Kinbom 
Kick-off Reality (2021)
Skanstull | 1 januari - 31 mars 2022

På en öde strand möter konstnären Anna Kinbom ensamheten, naturens krafter och sitt yngre jag. Hon utmanar sig själv att utföra Kung-fu utifrån en instruktionsbok och testar kroppens möjligheter och begränsningar. Kroppen kan känna in, tänjas och ha ett minne. Den bär på livets bakslag, framgångar, lekar och lärdomar.

Anna Kinbom arbetar med textbaserad performance, mikrohistorier och alter egon. Hon har gjort verk på uppdrag av Celsius Projects, Malmö (2021), Stockholm Konst (2020), Marabouparken (2017) och Moderna Museet (2015). Anna har en masterexamen från Kungliga Konsthögskolan (2013) och har studerat performativ konst på Akademie der bildenden Künste Wien.

"Att ställa ut på Konstväxlingar i Skanstull ser jag som en möjlighet att möta en stor publik och även publik som inte tar sig till konstgallerier. Det är också en utmanande miljö då mitt verk har ljud. När det är lugnare på stationen blir det möjligt att ta del av verket på ett lugnare sätt. Jag är intresserad av det offentliga rummet och av offentlig konst så jag ser det som ett hedersuppdrag att få ställa ut i Skanstulls tunnelbana."

  • Senast granskad: 31 oktober 2023