2021-2022 Chun Lee Wang Gurt

The Silver of Days

Zinkensdamm | september 2021 - september 2022

Med färger, linjer och volymer berättar Chun Lee Wang Gurt om individens relationer till andra och samhället i stort. I hennes motiv finner vi vardagen, tiden, förväntningar, misslyckanden och framsteg.

Genom matematiska uträkningar och experiment har konstnären sammanfört utställningens olika delar, som från början är flera enskilda målningar. Vägen fram är lika viktig som resultatet.

En detalj i ”The Silver of Days” är en hälsning till konstnären, John Stenborg, som skapat den permanenta gestaltningen på stationen. En viskning som en väldigt uppmärksam betraktare kan hitta. Wang Gurts motiv fungerar ofta så, de kan vara en form, en symbol, en allmän referens och någonting specifikt på samma gång.

Konstnären har använt sig av hela konsttavlans längd 3 x 11 meter för att skapa en allegorisk bild som går att ”läsa” från alla håll.

Chun Lee Wang Gurt är född 1957 i Kina, bor och verkar i Stockholm. Hon är utbildad på Central Academy of Fine Arts i Peking, Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och Pratt Institute i New York.Med intresse för konstruktion, matematik och experiment Chun Lee Wang Gurt arbetar med en rad olika tekniker media och uttryck i sitt konstnärskap. Vägen är lika viktig som resultatet.

  • Senast granskad: 31 oktober 2023