Hoppa till huvudinnehåll

Aktiviteter

Till denna dialog bjuds både ungdomsorganisationer som idag beviljats distriktsstöd och andra föreningar som kan vara intresserade av att ansöka om ett kommande regionalt utvecklingsstöd till verksamheter som når unga och vill bidra med synpunkter på hur detta stöd bäst utformas.

Seminarie "Att bygga stad för ungas aktiviteter" riktar sig till chefer och handläggare inom stadsbyggnad, kultur, idrott och fritid. Kulturförvaltningen Region Stockholm bjuder in till seminariet tillsammans med Boverket, Stockholms stad och föreningen FSKF. Läs mer på www.fskf.nu/att-bygga-stad-for-ungas-aktiviteter-24-januari/ 

Nätverksträff för kultursamordare i regionen kring erfarenheter, olika förutsättningar, samarbetsmöjligheter och utbyte av kunskap.

Kulturförvaltningen kallar företrädare för de regionala centrumbildningarna i Stockholms län till en tänkt årlig dialogträff. Dessa centrumbildningar samlar det fria professionella kulturutövare i regionen.

Kulturförvaltningen deltar i programmet vid FOLK OCH KULTUR -ett kulturpolitiskt event i Eskilstuna 6-9 februari 2019, och lyfter fram framgångsrika samarbeten i Region Stockholm. 

Region Stockholm arbetar för att bygga en långsiktig samverkan mellan kulturområdet och länets vård och omsorg. Se programmet via länken
 

 

DIS/Dans i Stockholms stad och län presenterar KOKO/kommunkoreograf - en modell för dansresidens

 

Panelsamtal kring utvecklingen av cirkusen där bland andra Lillemor Strand Bandmann, cirkuskonsulent kulturförvaltningen Region Stockholm finns med på den nordiska branschträffen Subcase den 13 februari kl.9.30

Fortsatt dialog och framtagning av regionalt utvecklingsstöd för unga. Medverkande länets distriktsorganisationer.

Sista ansökningsdag för Projektstöd. Beslut tas i maj 2019.

Informationstillfälle kring stöd som riktar sig till specifikt till kulturaktörer som får tillfälle att enskilt träffa handläggare från Stockholms stad och Region Stockholm för rådgivning. Plats Bryggarsalen, Odenplan. Arr. Stockholms stad. Allmän information om villkor för Region Stockholms kulturstöd finns på www.kultur.sll.se/om_kulturstod

Regionbibliotek Stockholms föreläsningsserie riktar sig till dig som arbetar på folkbibliotek i Stockholms län och ordnas inom kompetenssatsningen Digitalt först med användaren i fokus. Föreläsningen varvas med diskussioner och utbyten med kollegor i länet.

Regionbibliotek Stockholms föreläsningsserie riktar sig till dig som arbetar på folkbibliotek i Stockholms län och ordnas inom kompetenssatsningen Digitalt först med användaren i fokus. Föreläsningen varvas med diskussioner och utbyten med kollegor i länet.

Regionbibliotek Stockholms föreläsningsserie riktar sig till dig som arbetar på folkbibliotek i Stockholms län och ordnas inom kompetenssatsningen Digitalt först med användaren i fokus. Föreläsningen varvas med diskussioner och utbyten med kollegor i länet.

Region Stockholm bjuder in verksamma konstnär till två konstuppdrag på Sös neonatal. Sista ansökningsdag för Intresseanmälan.

För ungdomar 14-22 år dansworkshop med Emelie Empo Enlund från JUCK.

Regionbibliotek Stockholm samlar barnbiblioteksmedarbetare för arbetsmöte. Plats Täby bibliotek.

Kom kl 13.00 till Liljeholmens galleria utanför ICA. Danskollektivet ReAct! möter och guidar oss på fyra olika platser med hjälp av en mängd dansare.

 

Dialogmöte med förvaltningschefer, kultur- och fritidschefer i Stockholmsregionen

Release Koko kommunkoreograf - en handbok för kommuner som vill arbeta med dansresidens.

 

 

Dialogmöte med förvaltningschefer, kultur- och fritidschefer i Stockholmsregionen.

Dialogmöte med förvaltningschefer, kultur- och fritidschefer i Stockholmsregionen.

Informationsträff om Scenkonstkatalogen 2019/2020.

Sista datum för redovisning av 2018 års stöd till föreningslivets distriktsorganisationer samt studieförbunden

Myndigheten för kulturanalys: Seminarium i Almedalen 3 juli 2019 kl 11:00: Kulturpolitikens hotade legitimitet – vem har ansvaret?  

Föreläsning för bibliotekarier med Elza Dunkels om Unga och digitalisering 

Kulturförvaltningen bjuder in intressenter i projektet kring konsten på Karolinska Universitessjukhuset Solna: vården, bygg och konstnärer.

Genom Scenkonstkatalogen kan kultursekreterare och bokare köpa föreställningar och projekt för barn, unga och familjer med 50 % subvention. De föreställningar som subventioneras är beviljade stöd av kulturnämnden i Region Stockholm. Inom utbudet hittar man teater, dockteater, dans, mim och cirkus för barn och unga. Subventionen sker i samarbete med länets kommuner, undantaget Stockholms kommun där ett annat subventionssystem gäller.

Sista ansökningsdag för Verksamhetsstöd. Beslut tas i december 2019.

Programsläpp STOCKmotion filmfestival. Kom och fira 2019 års program med oss! Passa på att kolla in vilka storslagna kortfilmer du kommer kunna se på stor duk 11-12 oktober i Filmhuset. Vi berättar om seminarieprogram och allt du behöver veta inför festivalen! Vi berättar även om Filmbasen och vilka stöd som går att söka hos oss. Läs mer och anmäl dig här.

Regionbibliotek Stockholms serie av träffar på temat Unga och bibliotek där vi fördjupar och låter oss utmanas när det handlar om biblioteksverksamhet med och för unga.

Temadag om psykisk ohälsa bland barn. Hur kan kultur och estetiska ämnen hjälpa barn och unga att må bättre? Talare är bland andra Ulrika Lindblad från Kompetenscentrum för kultur och hälsa (Region Stockholm). 
Läs mer om dagen och anmäl dig här.

Uppstartskonferens för ny folkbildningsstrategi i Stockholmsregionen.

Sista dag för inlämning av redovisning Scenkonststöd för 2018/2019

Stockholms läns demensdag. Ulrika Lindblad från Kompetenscentrum för kultur och hälsa talar om Film Stockholms satsning på virtual reality-teknik i vårdmiljö. VR-pedagogen Daniel Kemppi - som fått kulturförvaltningens Projektstöd kultur och hälsa - berättar om sitt arbete.

STOCKmotion filmfestival 2019. Film Stockholm arrangerade STOCKmotion första gången 2014, en filmfestival där filmskapare i alla åldrar ges plats på vita duken. Årets STOCKmotion arrangeras på Filmhuset den 10-11 oktober. 

Sista ansökningsdatum för Projektstöd 2020 första omgången 15 oktober 2019 kl 23.59. Beslutsdatum 23 januari 2020.

Sista ansökningsdag för Stöd till ungdomsorganisationer. Beslut tas i februari 2020.

Sista ansökninsgdag för Stöd till Handikapprörelsens ungdomsorganisationer. Beslut tas i februari 2020.

Regionbibliotek Stockholms serie av träffar på temat Unga och bibliotek där vi fördjupar och låter oss utmanas när det handlar om biblioteksverksamhet med och för unga.

SRD/Samarbetsrådet för regional dansutveckling arrangerar ett seminarium om dansresidens under Dansmässan

Stockholmstinget - en ny mötesplats för kultur, idrott, folkbildning och föreningsliv i Stockholmsregionen.

Kompetenscentrum för kultur och hälsa bjuder in till seminarium med transgenderforskaren Sandy Stone

Dag om film, MIK och bibliotek för bibliotekspersonal. Anordas av Film Stockholm och Regionbiblioteket på Filmstaden i Råsunda.

Sista ansökningsdatum för stöd till studieförbund 2020. Beslut tas av kulturnämnden i januari 2020.

Sista ansökningsdag för Stöd till pensionärsföreningar. Beslut tas i januari 2020.

Kulturkatalogen öppnar upp för beställningar av kulturaktiviteter. 

Regionbiblioteket i Stockholm anordnar endagskonferensen Barn, bibliotek och forskning.

Välkommen på julavslutning och filmkväll på Filmbasen! Onsdagen den 4 december bjuder vi in till julavslutning på Filmbasen och vi visar filmer som vunnit pris på årets STOCKmotion filmfestival. I filmprogrammet visas KOLLEKTIVET av Nadja Hjorton & Siri Hjorton Wagner, FOLK av Adam Onishi, DANI av Disa Östrand och NÄRA MONT SAINT-MICHEL, Erik Lindeberg.
Tid & plats: ons 4 dec 17.30 på Filmbasen i Subtopiaområdet, Rotemannavägen 29, Norsborg. T-bana Alby.
Anmälan: Osa till osa@filmbasen.se senast tis 3 dec.

Regionbibliotek Stockholms träff 4 av 4 på temat Unga och bibliotek där vi fördjupar och låter oss utmanas när det handlar om biblioteksverksamhet med och för unga.

Ett samtal om selfies: Bilden av mig - nu och då. Anordnas av Stockholms län museum, Stockholms Kvinnohistoriska och Centrum för fotografi. Deltagare är Lisa Ehlin, doktor i modevetenskap, Arvida Byström, fotograf och konstnär och Eva Dahlman, hedersdoktor i fotohistoria. 

Sista ansökningsdag för Stöd till Idrotts- och friluftsorganisationer. Beslut tas i februari 2020.

Kulturnämndens fattar beslut om Verksamhetsstöd från Region Stockholm. Länk till sida för Beviljade Verksamhetsstöd.

Region Stockholm Dans Cirkus anordnar nätverksträff om communitydans tillsammans med danskonsulenterna i Västra Götaland och Kultur i Väst. 

Kulturnämnden beslutar om Beviljade Projektstöd första omgången 2020. Länk till sida för Beviljade Projektstöd.

Regionbibliotek Stockholm anordnar kurs om Wikipedia som verktyg att öka den digitala kompetensen hos bibliotekspersonal och allmänhet.

Regionbibliotek Stockholm och barnhälsovårdsutvecklarna bjuder in till gemensam fortbildning för biblioteksmedarbetare och BHV-sjuksköterskor om små barns språkutveckling. 

 

Deadline för ansökan av Projektstöd 2020 sista omgången. Länk till sida om Projektstöd.

Regionalt dialogmöte med kommunföreträdare i Centrala regionen (Stockholm, Solna, Sundbyberg, Lidingö, Nacka, Värmdö) 

 

Region Stockholm Dans Cirkus, Film Stockholm och Länsmusiken arrangerar gemensamma nätverksmöten för länets kultursamordnare/arrangörer.

Regionalt dialogmöte med kommunföreträdare, Nordvästra regionen (Ekerö, Järfälla, Sollentuna, Upplands-Bro, Upplands-Väsby, Sigtuna)

 

Regionalt dialogmöte med kommunföreträdare, Nordöstra regionen (Danderyd, Täby, Vaxholm, Vallentuna, Österåker, Norrtälje)

Regionalt dialogmöte med kommunföreträdare, Södertörn (Nynäshamn, Södertälje, Nykvarn, Salem, Botkyrka, Huddinge, Haninge, Tyresö)

 

 

Region Stockholm Dans Cirkus bjuder in till frukostmöte för dig som arbetar med dans- och cirkus. 

 

Sista dag för önskemål om scenkonststöd/subvention för Dans och Cirkus för hösten 2020 är 15 mars.  

På grund av smittorisk för coronaviruset kommer Länsmusikens utbudsdag 2020 framföras utan publik. Alla framträdanden kommer dock filmas och läggs upp på Musikaliskas webbplats med start fredagen 27 mars.

 

Sista ansökningsdag för Filmbasens projektstöd.

Det kulturpolitiska dialogmötet är inställt. Nytt datum meddelas senare. 

Regionträffen om mobilitetsstöd är inställd. Nytt datum meddelas senare. 

Kulturnämnden fattar beslut om Beviljade Projektstöd andra omgången 2020. Länk till sidan Beviljade Projektstöd.

Beslut om särskilt stöd med anledning av coronapandemin. 

Sista datum för redovisning av Verksamhetsstöd. Läs om mer om hur du redovisar här: Verksamhetsstöd

Digtal informationsträff om länskulturfunktionerna Dans Cirkus, Film Stockholm samt teater.

Länk till mer information och anmälan

Sista dag för inlämning av redovisning Scenkonststöd för 2019/2020 senast 2020-09-01.

Kulturförvaltningen bjuder in till nätverksträff för arrangörer med fokus på kunskapsutveckling och erfarenhetsutbyte. Mötet hålls via Teams. 

Sista ansökningsdag för Verksamhetsstöd 2021.

Välkomna till programsläpp för kortfilmsfestivalen STOCKmotion, som i år hålls digitalt i fyra dagar.

Läs mer på www.stockmotion.se.

Sista ansökningsdag för Scenkonststöd för 2021. Scenkonststöd kan beviljas till professionella teater-, mim- och gränsöverskridande scenkonstgrupper. 

Sista ansökningsdag för stöd till ungdomsorganisationer och handikapprörelsens ungdomsorganisationer 2021.

Ansökan om Projektstöd 2021 första omgången stänger. Länk till sida om Projektstöd. 

Har du påböjat en ansökan i e-tjänstsystemet så måste den sparas ned lokalt på egen dator då systemet uppdateras 10 november 2020 och tömmer ej inskickade ansökningar. Frågor besvaras via mejl.

Ett författarsamtal med Sara Stridsberg arrangerat av Stockholms läns museum  - läs mer om eventet i museets kalendarium.

Årets träff blir digital. Start kl 17.00. Program och info på sidan om Mötesplats Barnkultur.

Läs mer på webbsidan Mötesplats Barnkultur den 18 november kl 17.00 Sjungande barn – för alla barns rätt till sin röst. 

Digital konferens arrangerad av Regionbibliotek Stockholm. Anmälan och information hittar du på webbsidan för konferensen.

Sista ansökningsdag för pensionärsorganisationer 2021. 

Sista ansökningsdag för stöd till studieförbunden 2021. 

Läs mer oom träffen på Regonbibliotekets webbsida om träffen.

Regionbibliotek Stockholm anordnar träff för personer som arbetar med projektet Bokstart.

Den 26 november kl. 9.00-11.00 arrangerar Dans Cirkus ett digitalt nätverksmöte och bjuder in danskonstnärer som arbetar med deltagarbaserade verk och community dans-metoder. Anmälan via webbformuläret.

 

Regionbibliotekets nätverksträffar är till för alla som arbetar med barn och unga på bibliotek i Stockholmsregionen. Läs mer på webbsidan om träffen.

Regionbibliotekets nätverksträffar är till för alla som arbetar med barn och unga på bibliotek i Stockholmsregionen. Läs mer på webbsidan om träffen.

Sista ansökningsdag för stöd till idrotts- och friluftsorganisationer 2021. 

Konstväxling: 10 december 2020 öppnar en ny utställning på Odenplans tunnelbanestation av konstnär Alexandra Larsson Jacobson. Curaterat av Sara Rossling/ArtPlatform Läs mer om Alexandras utställning på Odenplan.

Välkommen på en träff för Stockholm och Uppsala du som som tidigare gått kurs i Shared Reading. Läs mer på webbsidan om träffen.

Kulturnämnden fattar beslut om Verksamhetsstöd för 2021. 

Konstväxling: 1 januari - 31 mars 2021 visas en ny utställning på Skanstulls tunnelbanestation. Konstnär Will Benedicts verk All Bleedings Stops Eventually (2019) visas som en del av programmet Hoptrasslade historier | Entangled stories sammansatt av Sara Rossling/ArtPlatform på uppdrag av Region Stockholm.

 

Nätverksträff: Skapande skola

Beslut om Projektstöd omgång 1 2021 -Se sidan för Beviljade beslut

Kulturförvaltningen håller en informationsträff via Teams kl. 15-16 om REACT-EU, EU:s omställningsstöd för att bemöta effekterna av covid 19-pandemin. Inbjudan riktar sig till företrädare för kulturella och kreativa näringar, akademier och kommuner i Stockholmsregionen. Anmäl dig här för att få en länk till Teamsmötet. 

Regionalt dialogmöte med kommunföreträdare för Centrala regionen: Stockholm, Solna, Sundbyberg, Lidingö, Nacka, Värmdö. Tid: kl. 13-16. Mötet hålls digitalt. 

 

Regionalt dialogmöte med kommunföreträdare för Nordvästra regionen: Ekerö, Järfälla, Sollentuna, Upplands-Bro, Upplands-Väsby, Sigtuna . Torsdag 18 februari 9.00-12.00. Mötet hålls digitalt. 

Regionalt dialogmöte med kommunföreträdare för Nordöstra regionen: Danderyd, Täby, Vaxholm, Vallentuna, Österåker, Norrtälje Tid: kl. 9-12. Mötet hålls digitalt. 

Dans och cirkusfrukost kl 9.30-10.45 för dig som är cirkusartist eller danskonstnär. Vad ska man tänka på om man vill arbeta med Skapande skola-projekt? Mötet hålls digitalt. 

Regionalt dialogmöte med kommunföreträdare för Södertörn: Nynäshamn, Södertälje, Nykvarn, Salem, Botkyrka, Huddinge, Haninge, Tyresö. Tid:13-16. Mötet hålls digitalt.

Skolbiofrossan vt21 kl. 09.00-11.30 för dig som bokar, samordnar eller arbetar med skolbio i Stockholms län. Mötet hålls digitalt.

Länskulturfunktionerna Dans, Cirkus, Film, Hemslöjd och Länsmusiken i Stockholm bjuder in till en digital nätverksträff den 10 mars. Träffen vänder sig till beställare och arrangörer av kultur för barn och unga.

 

Konstväxling: 10 mars 2021 - 6 juni 2021 visas ny utställning på Odenplans tunnelbanestation av konstnären Jesper O. T. Andersson

Filmkonsulenterna i Region Stockholm och Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen, bjuder in till en frukostträff med fokus på kunskapsutbyte, kompetensutveckling och nätverkande. Träffen riktar sig till filmpedagoger, verksamma i våra regioner, som arbetar med barn och unga i skola eller på fritid.

Webbinarium om hur dansen som konstform kan samverka med Folkbiblioteken. Länk till webbsida för inbjudan, program och anmälan.

Konstväxling: 1 april - 30 juni 2021 visas ny utställning på Skanstulls tunnelbanestation av konstnärerna Anca Benera och Arnold Estéfans Citrus Tristeza (2018)

Presentation av rapporten Regionalt kulturmiljöarbete i Stockholm. 

Presentationen äger rum torsdag 20 maj klockan 10:00. Mer information och anmälan.

Cirkusflätan seminarium 2. I ett samtal mellan Tuula Rusanen, Ulrika Reinholdsson, Björn Eriksson och Helena Halling under ledning av Sanna Nyman får vi ta del av deras erfarenheter av att börja visa cirkus i befintliga lokaler och samarbetet kring detta. Seminariet sker digitalt i Teams. Läs mer om program och anmälan på kulturförvaltningens webbsida.

Läs mer på cirkus- och danskonsulenternas webbsida om frukostträffen 17 juni 2021 kl 09.00-11.00

Konstväxling: 9 juni 2021 - 5 september 2021 visas ny utställning på Odenplans tunnelbanestation av konstnären Marie Vedel

Digital frukostträff för utövare inom cirkus och dans. Läs mer på cirkus- och danskonsulenternas webbsidor.

Spinnträff på Huset på höjden i Järfälla klockan 12-16. Inleds med möte via Zoom klockan 12-13. Läs mer information här i hemslöjdskonsulenternas kalender.

Välkommen på spinnträff den 24 augusti klockan 18-21, i foajén till Huset på höjden i Järfälla. Se denna kalender.

Arrangörsmöte inför festivalen CirkusMania – se mer information på deras anmälningssida här. Cirkus- och danskonsulenterna i Region Stockholm stödjer festivalen med scenkonststöd och projektstöd.

Länskulturkonsulenterna i Region Stockholm inom dans, cirkus, film och hemslöjd samt Länsmusiken i Stockholm har digital träff för beställare och arrangörer av kultur för barn och unga. Läs mer här.

Ansökan om kulturnämndens Projektstöd öppnar. 

Konstväxling: 8 September 2021 - 5 december 2021 visas ny utställning på Odenplans tunnelbanestation av konstnären Samaneh Roghani

Filmkonsulenterna bjuder in biografer och verksamheter som visar film till samarrangemanget Biolabb den 9-10 september. Läs mer i kalendern här.

Nätverksträff inom Skapande skola, klockan 9-11:30 i Teams. Kulturkonsulenterna i cirkus, dans, film och hemslöjd samt Länsmusiken i Stockholm bjuder in. Se denna kalender.

Region Stockholms filmkonsulenter bjuder in till höstens Skolbiofrossa – ett evenemang för dig som arrangerar eller arbetar med skolbio i Stockholms län. Läs mer i kalendern här!

Du som är verksam inom cirkus, boka in höstens inspirationsdag Cirkus. Mer info kommer inom kort i cirkuskonsulentens kalender.

Branschmöte på Messingen i Upplands Väsby. Se mer information på sll.se/cirkus

Konstväxling på Skanstulls tunnelbanestation

Interregional nätverksträff Cirkusflätans seminarieserie. Läs mer på cirkuskonsulentwebbsidorna.

Frukostträff för länets yrkesverksamma utövare inom cirkus och dans. Mer information här.

Sista datum att söka är den 13 oktober för föreställningar under våren 2022. Som arrangör i en kommun i länet finns scenkonststödet som går att söka två gånger per år, se cirkus- och danskonsulenternas kalender här.

Danskonsulenternas Community dans-nätverksträff i Göteborg den 14-15 oktober 2021. Länk till kalender här.

Se kortfilmer och delta på seminarier, en festival på Filmhuset för alla som är intresserade av att göra film. Arrangeras av den regionala filmfonden Film Stockholm AB som ägs av Region Stockholm. Läs mer på STOCKmotions webbplats.

Föredraget ”Teater och textilier - Om lyckan att kunna ett hantverk och konsten att berätta en historia med kläder” med kostymdesignern och textilkonstnären Nina Sandström. Läs mer om Hemslöjdskonsulenternas arrangemang via länken.

Sista dag för ansökan om kulturnämndens Projektstöd.

Hemslöjdskonsulenterna anordnar Slöjdlärarfortbildning

Den 11 november arrangerar kulturförvaltningen Region Stockholm Stockholmstinget 2021.

Forskaren Åse Hedenmark föreläser om läsfrämjande och dess olika metoder.

Regionbibliotek Stockholm anordnar den digitala konferensen Barn, bibliotek och forskning.

Inspirations- och fortbildningsdag på tema robot och programmering för länets kulturombud, pedagoger och arrangörer. Länk till länskulturkonsulenternas sida om ZebraDagen.

En digital frukostträff för länets yrkesverksamma utövare inom cirkus och dans. Mer information här.

Stocholms läns museum och biblioteket i Fisksätra bjuder in till vernissage: 3 december 2021. Läs mer här

Träffen riktar sig till filmpedagoger, verksamma i våra regioner, som arbetar med barn och unga i skola eller på fritid. Läs mer här

Den 11 januari klockan 09.00-11.00 erbjuder 
länskulturkonsulenterna en ansökningsworkshop inför ansökan till Skapande skola 2022. 

En dag om slöjd- och hantverksföretagande. 
Fokus: Slöjd vänder sig till dig som driver eller tänker starta ett slöjdföretag i Stockholms, Sörmlands, Uppsala, Västmanlands eller Örebro län.

Dialogmöte med kommunföreträdare för Stockholm, Solna, Sundbyberg, Lidingö, Nacka, Värmdö, Ekerö, Järfälla och Sollentuna kommuner.

Dialogmöte med kommunföreträdare för Upplands-Bro, Upplands-Väsby, Sigtuna, Danderyd, Täby, Vaxholm, Vallentuna, Österåker och Norrtälje kommuner.

Erik Gustafssons utställning Pause Between Thought and Action visas på Mariatorget från 18 februari 2022 - februari 2023.

Stockholms läns festival för professionell cirkuskonst CirkusMania,  pågår 11- 20 februari 2022.

Utlysningen stänger för fyra gestaltningsuppdrag på Danderyds sjukhus. 

Sista ansökningsdag för Projektstöd i andra omgången för 2022.

Dialogmöte med kommunföreträdare för Nynäshamn, Södertälje, Nykvarn, Salem, Botkyrka, Huddinge, Haninge, Tyresö kommuner.

 

Den 22 februari är sista dag för ansökan om Projektstöd i andra omgången för 2022. 

Stockholms läns museum en film om projektet och bakgrunden till den nya guiden "Sverigefinska berättelser" som ingår i appen Upptäck historien. Länk till event på facebook.

Hannah Blitz Heymans ”Better than Nature” på Odenplan i Konstväxlingar avslutas.

Sofia Baglers utställning Experimania i Konstväxlingar öppnar.

Digital nätverksträff om filmpedagogik, arrangerad av filmkonsulenterna i Region Stockholm och Västra Götalandsregionen.

Musikkonsulenternas inspirations- och utbudsdag om musik för barn och unga, Musikaliska, Nybrokajen 11. 

 

Dialogmöte med KLYS, Konstnärliga och litterära yrkesutövares samarbetsnämnd.

Dialogmöte med Regionala centrumbildningar. 

Olika program 12.00-16.00 på Haninge kulturhus. Pop Up-arrangemang av Stockholms läns museum och Haninge kommun. 

Seminarium gästas av Matleena Laine och Nalle Laanela som arbetar med cirkus och föreställningar för särskola/barn med olika funktionsvariationer.

 

 

Filmkonsulenterna arrangerar Skolbiofrossa, en heldag på biograf med samtal och filmvisningar för dig som bokar, samordnar eller arbetar med skolbio i Stockholms län. 

 Webbinarium för filmpedagoger som arbetar inom kulturskolans verksamhet

Cirkusflätans seminarieserie får besök av Erik Åberg, jonglör, skulptör och cirkusdoktorand vid Stockholm konstnärliga högskola

Länskulturfunktionerna bjuder in till en träff med fokus barnkultur i samarbete med Centrum för barnkulturforskning. Gäst är Sara Sjöö, producent och manusförfattare till den bioaktuella filmen Lill-Zlatan och Morbror Raring (regi Christian Lo), som bygger på Pija Lindenbaums bok med samma namn.

Frukostträff för yrkesverksamma utövare inom cirkus och dans i Stockholms län. 

Dialogmöte med Ideell kulturallians.

3 x ull: Väv, påta och slinga band. Klockan 12:00-16:00, Huset på höjden, Engelbrektsvägen 47 i Jakobsberg

Umeå teaterförening gästar Cirkusflätans seminarieserie och berättar om att arrangera cirkus och vikten av samarbeten mellan arrangörer.

Nätverket Dans på röda linjen samarbetar till Dansens dag 2022 med koreografen Teresia Vigil Lundahl. Hon koreograferar ”Every Body Tells A Story – en visklek!” som framförs på Sergels torg klockan 19:00 och 19:20.

Nordiska forskningsnätverket för kultur och hälsa bjuder in till en heldagskonferens. Länk till Kompetenscentrum för kultur och hälsa.

Filmpolitiskt samtal 09.00-12.00 om biografens förutsättningar med Film i Väst, Svenska Filminstitutet och Biografcentralen. 

Filmen "Ready Set Go!" premiärvisas på Edsbergs slott, Landsnoravägen 10 i Sollentuna, klockan 18:00-18:30. Följ med på en koreografisk resa till ett antal platser i Rotebro/Sollentuna genom residenset Platsverkstan Dans. Fri entré!

Filmen "Mellan husen på Brandbergens topp" är en del av residenset Platsverkstan Dans med målet att gestalta människors tankar och minnen kopplade till Brandbergen. Klockan 18:00-19:00 på Bio Cosmopolite, Jungfruns gata 419, Haninge.

Mötesplats barnkultur, ett samarbete mellan länskulturkonsulenterna i Region Stockholm, Centrum för barnkulturforskning och Teater Tre, bjuder in till en föreställning av den aktuella teaterpjäsen "Osamsas" med regissörbesök. Kostnadsfritt, men anmälan krävs.

Laura Johanna Königs utställning öppnar i konstmontern på Odenplans tunnelbanestation
 

 Se videokonst på Skanstulls tunnelbanestation - nya utställningar var tredje månad.

Fikret Atay visar videoverk i ny utställning på Skanstull tunnelbanestation