Hoppa till huvudinnehåll

Här är konstnärerna i höstens Konstväxlingar i tunnelbanan

Fem konstnärer i Konstväxlingar 23-24

Bild övre raden: Arrias, Hayes. Nedre raden: Ekman, Magassa och Kanthi.

Personliga historier sprider värme i höstens Konstväxlingar 

Kulturförvaltningen presenterar här de konstnärer som är utvalda för utställningar på fem stationer i tunnelbanan. Utställningarna pågår under 1 år.​

—En röd tråd för de kommande utställningarna är ett personligt historieberättande, där många av konstnärerna använt sig av egna bildsamlingar från fotoalbum och arkiv. Genom att sätta ihop olika ögonblicksbilder ur samlingarna har de skapat nya berättelser och nya sätt att se på historien, säger Ulrika Lublin, ansvarig projektledare för Konstväxlingar på kulturförvaltningen.

 

  • Filippa Arrias på Fridhemsplan t-bana
  • Marie-Louise Ekman på Zinkensdamms t-bana
  • Jeanette Hayes på Gärdets t-bana
  • Cia Kanthi på Mariatorgets t-bana
  • Eric Magassa på Slussens t-bana

Missa inte Världens längsta vernissage 7 oktober

I september presenteras programmet för Världens längsta vernissage den 7 oktober 2023. I samband med invigningen kommer konstnärerna att delta i en guidad visning. I samarbete med trafikförvaltningen och Spårvägsmuseet kommer även fler program kopplat till Konstväxlingar att genomföras under utställningsåret.

Programmet för 2023-2024 är framtaget av kulturförvaltningen tillsammans med extern konstrådgivare: ArtPlatform/curator Alida Ivanov, på uppdrag av SL, Storstockholms Lokaltrafik.

Läs mer om konstnärerna i nyheten på regionstockholm.se


2023-06-14