Hoppa till huvudinnehåll

Konstnären Ulla Wiggens verk visas på Gärdet

Målningen Radar av Ulla Wiggen
En av årets mest omtalade konstnärer ställer ut på Gärdets tunnelbanestation - så görs konsten tillgänglig för alla

Ulla Wiggen är internationellt uppmärksammad med flera utställningar och sin medverkan 2022 i den 59:e Venedigbiennalen där bland annat målningen ”Radar” (1968) som ägs av Region Stockholm ställs ut i huvudpaviljongen. ”Radar” är en av tjugo målningar som nu kommer visas på Gärdet.

Wiggen har med sin mångåriga produktion gjort stort avtryck på svensk konsthistoria. Hon var banbrytande på 60- och 70-talet med sina elektronikmålningar, är ständigt aktuell, och fortsätter med sin nuvarande serie av Iris-målningar att hitta nya sätt att arbeta med sitt måleri. 

-Genom Konstväxlingar vill vi visa en mångfald av konstnärliga uttryck från både etablerade och mer okända konstnärer. Ulla är ett av våra stora namn inom konsten och det är roligt att hennes verk nu visas för en bred allmänhet som rör sig i Stockholms tunnelbana och där många kanske inte sett hennes måleri tidigare, säger Elisabeth Wengström, konstchef i Region Stockholm.

Läs hela nyheten om Ulla Wiggens medverkan med utställningen "Då och Nu" i Konstväxlingar på Gärdets tunnelbanestation från oktober 2022.


Publicerad 2022-09-01