Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter från cirkus- och danskonsulenterna

En bild som visar två kvinnor som klättrat upp i ett träd
Cirkus- och danskonsulenternas nyhetsbrev riktar sig till dig som är kulturaktör eller kulturarrangör. Nyhetsbrevet skickas ut fyra gånger per år och innehåller information om vad som är på gång inom cirkus och dans i Stockholms län.

Vill du få cirkus- och danskonsulenternas nyhetsbrev direkt till din e-postadress, fyll i prenumerationsformuläret

Här följer en sammanfattning av några av nyheterna i det senaste numret.

Så kan du jobba med Skapande skola

Är du dans- eller cirkuskonstnär, eller del av ett kompani, och vill veta hur du kan erbjuda projekt inom Skapande skola? Vill du utbyta erfarenheter med andra kulturutövare eller starta samarbeten med andra kulturformer som film, musik, teater och slöjd? Välkommen till en frukostträff för kulturutövare, på temat Skapande skola! 

Datum: Fredag 9 december 

Tid: Klockan 08:30 – 11:45

Plats: Usine konferens, Södermalmsallén 36

Vi bjuder på frukost och fika! Läs mer och anmäl dig på regionstockholm.se/lanskultur

Upplev cirkus runtom i länet under CirkusMania

Nästa års upplaga av CirkusMania-festivalen går av stapeln den 10 – 19 februari 2023. Då öppnar arrangörer på olika platser i länet upp sina scener för cirkus. Festivalen kommer att erbjuda cirkusföreställningar för alla åldrar, med både välkända och nya artister. Gästspel, möten och happenings ska låta cirkusen ta plats från norr till söder. Programmet släpps i slutet av november.

Läs mer om festivalen på CirkusManias webbplats

Nytt forum för cirkusartister och arrangörer

I anslutning till CirkusMania har du möjlighet att delta på CirkusExpo Sweden – en mässa, utbudsdag och mötesplats för cirkusartister och arrangörer. CirkusExpo Sweden äger rum i Hallunda den 17 – 18 februari 2023. Här visas presentationer av färdiga och kommande cirkusproduktioner och du kan delta i seminarier med teman som är aktuella för cirkus. Det är Riksteatern och Manegen som i år arrangerar en ny mötesplats, efter det att Subtopia under många år bjudit in till Subcase. 

Dansakuten möter invånarna i Ekerö kommun

Communitydans är en demokratisk metod för att erbjuda icke-dansare en möjlighet att uttrycka sig med dans. (Du kan läsa mer om metoden på danskonsulenternas webbsidor.) Under 2022 – 2023 kommer två cirkus- och danskonstnärer att genomföra ett communitydans-projekt i Ekerö kommun med stöd av Region Stockholm. Helena Lambert och Katarina Rosén har efter höstens utlysning fått uppdraget att förankra dansen i Ekerö med projektet Dansakuten, med den övergripande tematiken ”hållbart varande”. 

Läs mer om Dansakuten på regionstockholm.se/dans

Vill du ha nyheter om cirkus och dans?

Prenumerera på cirkus- och danskonsulenternas nyhetsbrev

Läs mer om cirkus i länet på regionstockholm.se/cirkus

Läs mer om dans i länet på regionstockholm.se/dans