Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter från Film Stockholm AB

Filmruta från Stammisar

 

Biopremiärer och talangsatsningar – vi ser fram emot hösten!

Film Stockholm AB är en regional filmfond. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för film- och tv-produktion i huvudstadsregionen genom samproduktion, filmkommissionär verksamhet och talangutveckling. Bolaget ägs av Region Stockholm och drivs i nära samarbete med Stockholms stad. Här är ett urval av rubriker från vårt senaste nyhetsbrev.

Premiärer och inspelningar

Biopremiären närmar sig för Stammisar - en långfilm på rim i regi av Måns Nyman där Film Stockholm AB är stolt samproducent. Nu kan du se trailern och läsa den första recensionen - även den på rim!

Film Stockholm AB är samproducenter till långfilmen Sisters av Mika Gustafsson som har spelats in under sommaren. Politiker och lokalpress på besök när Mika Gustafssons Sisters spelades in i Bro

Även en annan av Film Stockholm samproduktioner har biopremiär inom kort. Bränn alla mina brev är filmatiseringen av Alex Schulmans succéroman med samma namn. SF Studios producerar och för regin står Björn Runge. Biopremiär den 23 september. 

Röster från Stockholm Debut

"Kärnan i Film Stockholm Debut är att lära av varandra”. Elin och Manne: Elin Övergaard och Manne Indahl deltar i Film Stockholm Debut med projektet Blåsfisken. 

”Film Stockholm Debut är lite som parterapi”. Sophie Vuković deltar i Film Stockholm Debut med projektet Min bästa väns bebis. 

Film Stockholm Debut är ett utvecklingsprogram för långfilmsdebutanter, byggt på de erfarenheter och metoder som byggts upp under tidigare program som Filmbasens Talangprogram, STHLM Debut och Pure Fiction. Idag 24 augusti är det deadline för den andra omgången av Film Stockholm Debut. I denna omgång erbjuds även en manuscoach knuten till projektet.

Möt vinnarna av årets Efter Bergman-stipendium. Jimmy Karlsson och Kirsi Vikman med projektet Kuun poika (Pojken på månen) är årets mottagare av Efter Bergman. Kuun poika är det första projektet på finska som vinner Efter Bergman.

Ansökningsdatum till festivaler
  • Uppsala Kortfilmfestival tar nu emot ansökningar till Uppsala Talangdagar (27-30 oktober) och Uppsala Kortfilmspitch (28 oktober). Sista ansökningsdag är den 4 september. 
  • Anmäl din film till Novemberfestivalen 2022 som hålls 2022 i samarbete med Sveriges Filmförbund som arrangerar Sveriges Kortfilmfestival. Sista dag för anmälan är den 31 augusti.
Sök till kortfilmsworkshopen Nya röster: Workshop

Vill du få inspiration och verktyg för att kunna förverkliga ditt kortfilmsprojekt? Har du en idé som du skulle vilja göra film av, eller har du börjat göra en film som du vill komma vidare med? Film Stockholms och Fanzingos Nya röster: Flera workshop hålls under hösten 2022.

 

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Anmäl dig via webbformuläret på vår webbplats. 


publicerad 2022-08-24