Hoppa till huvudinnehåll

Regionarkivet söker administratör och receptionist (stängd)

receptionen på Regionarkivet
Tycker du om att hjälpa andra människor och tycker det är viktigt att ge bra service? Gillar du att arbeta praktiskt och fokuserat för att skapa ordning och reda? Om dessa påståenden stämmer in på dig kan tjänsten hos Regionarkivet som arkivadministratör med receptionistuppgifter passa dig.

Vi erbjuder dig som medarbetare

Hos Regionarkivet får du jobba ihop med kompetenta och erfarna kollegor som också ser fram emot att få förstärkning av dig och din kompetens. På Regionarkivet jobbar vi tillsammans för att uppnå våra mål och arbetet organiseras utifrån vilken uppgift som ska lösas. Lokalerna är trevliga och kommunikationer till och från Regionarkivet är goda då bussar, pendeltåg och SJ-tåg stannar vid Flemingsbergs station bara en kort promenad från arbetsplatsen.

Utveckling och förbättringar är något som kännetecknar Regionarkivet då detta arbete ständigt pågår i olika former. Det är i de små förbättringarna som de stora vinsterna skapas. Utvecklingen sker inom enheten, i enhetsövergripande samarbeten inom Regionarkivet, tillsammans med regionens myndigheter samt nationellt..

Om Regionarkivet och enheten 

Regionarkivet består av enheterna Arkiv- och informationsförvaltning, Svar samt Tillsyn och utredning. Region Stockholm är en av landets största myndigheter och regionens verksamheter genererar varje dag stora mängder information. All information som ska bevaras inom Region Stockholm ska levereras till oss för slutarkivering. Regionarkivet är en del av kulturförvaltningen inom Region Stockholm. Vi är ca 40 medarbetare varav de flesta arbetar i våra lokaler på Björnkullavägen i Flemingsberg.

Enheten Arkiv- och informationsförvaltning har ett helhetsansvar för förvaltning och vård av informationen hos Regionarkivet, oavsett förvaringsmedia. Till detta kommer även att göra informationen tillgänglig för både interna och externa intressenter. Enhetens arbete är processorienterat och dessa processer går i vissa fall över enhetsgränserna.

Inom enheten samlas förutom depåinriktad verksamhet även arkivleveranser, logistik och fastighet, e-tjänster för arkivering samt reception och post. En stor spännvidd av olika kompetenser finns således inom enheten vilket skapar en bra dynamik.

Arkivlokalerna i Flemingsberg är specialbyggda för ändamålet och har kapacitet för 130 000 hyllmeter handlingar. Där finns även klimatarkiv samt förvaring av biobankspreparat.

Om tjänsten

En stor del av tjänsten består i att arbeta med inkommande leveranser av Barnhälsovårdsjournaler till Regionarkivet. Arbetsuppgifterna består av att ge stöd till levererande verksamheterna, ta emot leveranserna, ordna handlingarna samt föra statistik.

Receptionsarbetet omfattar att bemanna vår reception och där ta emot kunder och besökare samt hantera inkommande och utgående post.

Till dessa arbetsuppgifter tillkommer uppgifter från arkivvårdsplanen där vi samlar alla arkivvårdande uppgifter som ska genomföras under året.

Om dig som söker

Vi ser att sökanden uppfyller följande kvalifikationer: 

  • Gymnasiekompetens
  • Har arbetat med administrativa arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet och kundkontakt
  • Har grundläggande datakunskaper 
  • Har god samarbetsförmåga
  • Har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.
  • Är självgående och strukturerad

Följande kriterier är meriterande: 

  • Utbildning inom arkiv
  • Har arbetat med/inom: reception, barnhälsovård, hälso- och sjukvård eller arkiv

Personliga egenskaper

Det är viktigt att du kan etablera ett gott samarbetsklimat både internt och externt genom att ha ett positivt och professionellt förhållningssätt. Du är en självgående, strukturerad person som tycker det är givande att ge en god service och att slutresultatet blir bra. Initiativtagande för att effektivisera arbetsuppgifterna sker löpande.

Du har en god kommunikativ förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vi är måna om att hitta rätt person för uppdraget och lägger därför stor vikt vid personliga egenskaper.

Mer information om Regionarkivet finns på vår webbplats regionarkivet.sll.se 

Så lämnas ansökan

Ansökan sker i Region Stockholms rekryteringsverktyg. Följ länken till annonsen. Där hittar du även kontaktuppgifter till medarbetare och fackliga representanter.

Sista ansökningsdag är den 2 mars 2021.

Välkommen med din ansökan!