Hoppa till huvudinnehåll

Rekrytering till kulturförvaltningens nya kommunikationsenhet

porträttbild för platsannons

Erfaren kommunikatör söks till ny kommunikationsenhet på kulturförvaltningen

Vill du vara med och utveckla kommunikationsfunktionen i Region Stockholms kulturförvaltning? Vi söker en kommunikatör till teamet med fem medarbetare och en kommunikationschef. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett kulturellt intresse.  

Din roll:

Rollen som kommunikatör är bred och du kommer att arbeta med många olika uppdrag, ofta parallellt. Du tar strategiskt ansvar och är operativt kommunikationsstöd till kulturförvaltningens enheter eller avdelningar. Du förväntas förstå och driva kommunikationsinsatser, formulera budskap och medverka i projekt, vid kampanjer och event. En huvudsaklig uppgift är att producera och publicera innehåll till våra digitala kanaler och som kommunikatör är du också webbredaktör för externa webbar. Du deltar aktivt i gruppens utvecklingsarbete för att nå våra mål, nå ut till våra målgrupper samt utveckla vårt varumärke. Du rapporterar till kommunikationschefen. Dina närmaste kollegor är kommunikationsgruppen som alla har sina olika verksamhetsområden men som arbetar redaktionellt.

Din bakgrund:

Vi ser att du har högskole- eller universitetsexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.

Du har flera års erfarenhet av att arbeta med olika digitala verktyg och kanaler, sociala medier, rörlig media och analys. Du har även flera års erfarenhet av att arbeta som skribent samt med produktion av rörlig bild. Du är en van användare av WordPress, Drupal, EPI, Microsoft Office, Adobe Creative Suite, nyhetsbrevsverktyg och gärna erfarenhet av sökoptimering. Meriterande är om du har arbetat inom en större offentlig myndighet eller politisk organisation och har kunskap om kulturområdet samt kultur- och konstnärspolitik. Meriterande är om du har erfarenhet av att filma och redigera samt har arbetat med tillgänglighetsfrågor.

Egenskaper:

Du har ett positivt och öppet förhållningssätt och förmedlar trygghet. Du förstår vikten av att kunna samarbeta och känner dig själv och din kapacitet väl. Du brinner för att i såväl stort som smått ständigt förbättra vårt arbete, och vill bidra till teamets mål såväl som egna. Du måste trivas med att kunna ställa om ditt arbete vid snabba beslut, och både ger och tar emot återkoppling och feedback. Du har bra koll på omvärlden och de faktorer som påverkar vår verksamhet, och har förmågan att sätta kulturförvaltningens verksamhet i ett större sammanhang. Kulturpolitik och konstnärspolitik är begrepp som nu blir din vardag. Du har en god språklig analytisk förmåga och kan översätta ett byråkratiskt innehåll till ett visuellt klarspråk.
______________________________________
Referensnummer 2021/1067

 

Länk till ansökningsportal

https://sll.varbi.com/se/what:job/jobID:430998/

Kontakt enhetschef

Joakim Blendulf, 070-484 22 08

Facklig företrädare

Kristina Bergqvist Selder, SACO, 08-123 378 63
Heléne Söderholm, Vision, 08-123 140 54

Publicerat 2021-09-15
Sista ansökningsdag 2021-09-29