Hoppa till huvudinnehåll

Stockholmsregionen toppar fördelning av stöd för filmkultur för barn och unga

Fem projekt i Stockholmsregionen har tilldelats drygt 250 000 kronor av de totalt 1,3 miljoner kronor som Svenska filminstitutet nu har fördelat i stöd till filmkulturell verksamhet för barn och unga.

Bland annat beviljas Ekerö bibliotek 80 000 kronor för att etablera en skolbioverksamhet i kommunen och Tyresö kommun får medel för att utveckla en öppen filmpedagogisk verksamhet för barn och unga på deras fritid. I Stockholm får dessutom Salems kommun stöd, för att starta upp filmverksamhet på Kulturskolan, samt Kungsholmens Västra Gymnasium och Kulturskolan Stockholm som båda planerar att genomföra satsningar inom VR.

Region Stockholm arbetar aktivt för att vara en resurs till de kommuner, och andra aktörer, som vill utveckla filmpedagogisk verksamhet för barn och unga.

- För oss är det viktigt att informera om stödet, att fungera som rådgivare i ansökningsprocessen och genomförandet av insatserna, berättar Linda Lindgren, konsulent för filmpedagogik, som varit konsultativt stöd till flera av de planerade projekten.

- Jag tycker också att det är extra roligt att så många söker stödet, och hittar olika kreativa lösningar, trots den ovisshet som följt i pandemins fotspår.  Det är glädjande att se en sådan stark vilja att möjliggöra för fler barn och unga att få ta del av och arbeta med film. Det ska bli mycket spännande att få följa dessa satsningar under nästa år.

 

Läs mer om Film Stockholms filmpedagogiska verksamhet

 

Läs mer om Svenska Filminstitutets stöd till barn och unga