Hoppa till huvudinnehåll

Utlysning av fem gestaltningsuppdrag på Danderyds sjukhus

DS byggnad 61

Kulturförvaltningen utlyser fem gestaltningsuppdrag för ny vårdbyggnad på Danderyds sjukhus.

Uppdragen avser fem olika våningsplan med vårdverksamhet. Den nya byggnaden ska stå klar 2025. De konstnärliga uppdragen handlar framför allt om gestaltning av ett antal utvalda väggpartier i de allmänna delarna på avdelningen. Aktuella ytor att arbeta på är  korridorerna samt ett högre sittande väggparti som löper runt avdelningens mittkärna – en fris.   

Yrkesverksamma konstnärer är välkomna att söka. Ansökan görs via webbformulär och kräver inga skisser eller idéer om tänkt uppdrag, utan är endast uppgifter om referensmaterial och kontaktuppgifter. Sökande intygar att man tagit del av de krav som är angivna i utlysningen och de Frågor och svar som finns tillgängliga på kulturförvaltningens webbplats om att arbeta med konstnärliga gestaltningsuppdrag.

Sista ansökningsdag är 14 november 2022.

Endast de konstnärer som bjuds in att skissa inför det slutgiltiga valet av uppdrag meddelas personligen. Först när beslut om gestaltningsuppdrag tas offentliggörs namn. Se tidplan i utlysningen.

 

Länk till utlysningen på svenska.
Länk till utlysningen på engelska.

Publicerad 2022-11-01 B15G.

Snart flyttar vi in på regionstockholm.se

Snart kommer kultur.regionstockholm.se flytta till Region Stockholms nya webbplats. Just nu arbetar vi med att föra över vårt innehåll och vill gärna veta vad du tycker.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng