Hoppa till huvudinnehåll

Vi söker kulturmiljökonsulent

Kulturmiljö

Vi söker dig som vill arbeta med att driva och stärka kulturmiljöns betydelse i ett växande, attraktiv och hållbar region.

 

Om tjänsten och placering

Kulturförvaltningens avdelning för strategisk samordning ansvarar för såväl kulturnämndens bidragsgivning till kultur- och föreningsliv samt studieförbunden på distriktsnivå som Regionbiblioteket, konsulentenheten och Stockholms läns museum.

Som kulturmiljöstrateg/kulturmiljökonsulent är du anställd på enheten Stockholms länsmuseum som bland annat ska verka som utåtriktad konsultativ expertinstitution riktad till länets alla kommuner, hembygdsrörelse och civilsamhälle gällande kulturarvs-, kulturmiljö- och museifrågor.

Tjänsten är både strategisk och operativ och viktiga arbetsuppgifter kommer under perioden att koppla till översynen av den regionala utvecklingsplanen RUFS 2050 avseende kulturmiljöfrågorna, samt att stärka dialogen med externa aktörer så som länsstyrelsen och Riksantikvarieämbetet. Du svarar också på remisser kring kommunernas översiktsplaner.

I dina arbetsuppgifter ingår att utveckla museets erbjudande mot kommuner och civilsamhället avseende kulturmiljöområdet genom exempelvis att leda utbildningar och nätverk. Dessutom deltar du i arbetet med att arrangera seminarier om aktuella kulturmiljöfrågor tillsammans med andra aktörer så som Länsstyrelsen och Stockholms stads museum.

Tjänsten är ett vikariat med start 9 januari till och med 31 maj 2023 med möjlighet till förlängning. 

Vem är du?

Vi söker dig som har högskole-/universitetsexamen med kulturmiljöinriktning, som t ex bebyggelseantikvarisk/kulturgeografisk inriktning (minst 90 poäng) eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har bred erfarenhet av kulturmiljöarbete på nationell, regional och/eller kommunal nivå samt god kunskap om samhällsplanerings förutsättningar i allmänhet och i Stockholms län i synnerhet. Vidare har du bred dokumenterad erfarenhet av strategiska arbetsuppgifter i tidigare tjänster.

Du har erfarenhet från arbeten där du varit drivande och som byggt på ett arbetssätt där du arbetat både självständigt och tillsammans med andra. För tjänsten är det viktigt att du är van vid att för att strukturera, presentera och sammanfatta information. Du har god samarbetsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt. Du trivs med att arbeta inom en verksamhet som präglas av hög kompetens och fokus på leverans och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du har en stor initiativförmåga med blick för helheter och strukturer samt förmåga att prioritera och fokusera kommer att vara avgörande för framgång i tjänsten.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. 

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. Ansökan görs på Region Stockholms webbplats. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Annelie Kurttila på telefon 076- 526 94 40. Länk till platsannonsen där ansökan görs.