Hoppa till huvudinnehåll

Möten

Ta del av Stockholmstinget i efterhand!

Övre raden från vänster: Linda Zachrison, Amanda Ferrada, Peter Kollarik. Nedre raden från vänster: Jonas Naddebo, Ulrika Knutson och Lars Trägårdh.

Anmäl dig till Stockholmstinget 2021

Under en fullspäckad digital konferensdag den 11 november kl. 9-16 samlas vi på Stockholmstinget för samtal som rör kulturens, idrottens, folkbildningens och föreningslivets betydelse i länet.
Stockholmstinget är en återkommande mötesplats som arrangeras av kulturförvaltningen i Region Stockholm. Programmet syftar till att dela kunskap och perspektiv som rör kulturens, idrottens, folkbildningens och föreningslivets betydelse för regionen. 
 

När var och hur?

Dag: Torsdag 11 november 2021

Årets första Mötesplats Barnkultur

Anusha Andersson
Mötesplats Barnkultur är en mötesplats för dig som är intresserad av barnkulturområdet.

Årets första Mötesplats Barnkultur heter "Barns rätt till kulturella uttryck" och gästas av Anusha Andersson. Hon är verksamhetsledare på Historieberättarna, en kulturförening där barn och unga får uttrycka sig kreativt via olika konst- och kulturuttryck. Mötesplatsen sker den 24/2 kl.17-18. Läs mer på Musikaliskas webbsida Mötesplats Barnkultur.

 

Dans och cirkusfrukost för utövare

Dans- och cirkusmöte
Soon Swoon av Claire Parsons Co. Foto: Martin Skoog
Frukostmöte för dig som är cirkusartist eller danskonstnär. Vad ska man tänka på om man vill arbeta med Skapande skola-projekt?

Under förmiddagen kommer vi få lyssna på:

Elisabeth Söder från KULAN som berättar om Stockholms stads webbplats för kulturprojekt i skolan och hur Stockholms stad arbetar med Skapande skola-projekt. 

Föreläsning om flerspråkig scenkonst

Flerspråkig scenkonst -en antologi
Den 8 december arrangerar Region Stockholm Dans Cirkus en föreläsning med Johanssons pelargoner och dans (JPOD), ett danskollektiv som skapar lekfull och utmanande scenkonst för barn och unga.

Digital nätverksträff för community dans

Foto: Chrisander Brun

Den 26 november 2020 arrangerade Region Stockholm Dans Cirkus ett nätverksmöte digitalt och bjöd in både danskonstnärer som arbetar med deltagarbaserade verk och community dans-metoder.

Nadja Hjorton berättade om Takeover som hon genomförde i Botkyrka kommun i somras med unga tjejer som håller på med någon idrott. Läs mer på Nadja Hjortons webbsida här.

Dans och cirkusfrukost för utövare

Dans- och cirkusmöte

Nu arrangerar vi ännu ett frukostmöte för dig som är cirkusartist eller danskonstnär. Denna gång tar vi upp "Hur kommer det se ut i kommunerna i vår?"

Nystart för Mötesplats Barnkultur

Efter ett uppehåll anordnas nu Mötesplats Barnkultur igen i höst. Det första mötet blir onsdag den 30 september och är ett samarbete mellan Region Stockholm Dans Cirkus, Länsmusiken i Stockholm, Centrum för barnkulturforskning och Teater Tre.

Mötesplats Barnkultur riktar sig till alla som är intresserade av allt som händer inom barnkulturområdet. På mötesplatserna kan du ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och andra verksamheter och diskutera med andra.