Hoppa till huvudinnehåll

Stöd och utveckling av det professionella kulturlivet

Diarienummer
AKTNR 3163-20412

 

Länskulturkonsulenterna arbetar för att skapa nyfikenhet och förståelse för olika konstuttryck och stödja nya och befintliga arrangörer. Vårt uppdrag är att stärka olika konstnärliga uttrycksformer och utveckla kulturens infrastruktur i länet tillsammans med kommunerna. Stockholms kulturliv bidrar till att många vill bo i, verka i och besöka länet. Genom ett rikt och varierat kulturutbud främjas upplevelser, möten, bildning och delaktighet. Kulturella och kreativa näringar bidrar till att utveckla länet. Därför stödjer Region Stockholm länets kulturliv och kulturutövare. 

Vi har samlat nyheter, kalender och våra webbsidor här https://www.regionstockholm.se/lanskultur

Anmäl dig till våra nyhetsbrev via länken på denna sida.


Cirkuskonsulenten

Cirkuskonsulenten arbetar med att skapa nyfikenhet och förståelse för cirkus och stödja nya och befintliga arrangörer. Uppdraget är  att stärka cirkuskonstens ställning som konstnärlig uttrycksform och utveckla cirkusens infrastruktur i länet. 

Läs mer om cirkus i Stockholms län på regionstockholm.se/cirkus.


Danskonsulenterna

Danskonsulenterna verkar för att länets invånare ska få skapa och uppleva dans och möta dansen i sin vardag. De utvecklar dansens infrastruktur i länet, med särskilt fokus på barn och unga, genom nätverk och mötesplatser för danskonstnärer och kommunernas arrangörer. 

Läs mer om dans på regionstockholm.se/dans.


Banner nyhetsbrev svart bakgrund med bollar

Filmkonsulenterna

Filmkonsulenterna arbetar med att främja publikens möte med filmen samt filmkunnighet bland barn och unga. 

Läs mer om film på regionstockholm.se/film.


Banner garn

Hemslöjdskonsulenterna

Hemslöjdskonsulenterna förmedlar kunskap om slöjdens material och tekniker. De arbetar utifrån ett kulturarvsperspektiv med fokus på barn och unga i Stockholms län. 

Du hittar våra evenemang och aktuell information på regionstockholm.se/hemslojd och på vår Facebooksida.


Närbild klarinett

Musikkonsulenterna

Från årsskiftet är även musikkonsulenterna en del av kulturförvaltningen. Musikkonsulenterna utvecklar och stärker musiken i länet genom att erbjuda ett brett, subventionerat musikutbud. De skapar förutsättningar för unga att skapa och spela musik tillsammans med professionella musiker, samt främjar talang- och arrangörsutveckling. Läs mer om musik på regionstockholm.se/musik.Senast uppdaterad: 2022-03-17