Hoppa till huvudinnehåll

Kulturaktörer berättar

Diarienummer
AKTNR 2404-18391
Kulturförvaltningen i Region Stockholm arbetar för fri kultur som främjar upplevelser, möten, bildning och delaktighet. Ett rikt kulturutbud, med stor variation, spets och bredd. Detta uppnår vi bland annat genom att ge möjlighet för många olika aktörer att söka finansiering till sin verksamhet. Nedan kan du ta del av när några tidigare mottagare av våra stöd berättar om vad de gör.

 

Transit Kulturinkubator

VERKSAMHETSSTÖD

Transit är en plats och samarbetspartner för frilansande filmare, musiker, scenkonstnärer, bildkonstnärer och formgivare. De jobbar för att skapa bättre förutsättningar för kulturaktörer att utöva och livnära sig på sitt konstnärskap. 

 

Grafikens Hus

VERKSAMHETSSTÖD

"Vår verksamhet handlar om att nå ut med konst till många."
Grafikens Hus är ett museum och en mötesplats för samtida grafisk konst, som verkar för att göra den grafiska konsten tillgänglig för alla. 

Livet Bitch, foto Magnus Grimstedt
Livet Bitch!

PROJEKTSTÖD

Livet Bitch! jobbar för att göra kulturen mer relevant och inkluderande för fler, samt för att stärka unga tjejers position och möjligheter inom kulturlivet. Läs mer om projektet här.

 

Ung Utan Pung

SCENKONSTSTÖD

Ung utan pung är en ideell teaterförening med sitt säte i Stockholm och rötterna i förorten Rågsved. De turnerar runt till skolor och kulturhus i hela landet, med föreställningar som lockar till nya kulturupplevelser.

 
MDT

VERKSAMHETSSTÖD

MDT är en internationell samproduktionsplattform och en ledande scen för samtida koreografi och performance. De finns på Skeppsholmen i Stockholm.

Innehållsansvarig: Erika Winther