Hoppa till huvudinnehåll

Scenkonststöd Cirkus Dans

Diarienummer
AKTNR 2928-22204
Scenkonststöd cirkus dans är subventioner för den professionella dansen och cirkusen riktade till barn och unga i regionen. Om en kommun, skola eller annan arrangör vill köpa en professionell föreställning så kan Region Stockholm subventionera den med 50 procent. Scenkonststödet ges både till offentliga föreställningar samt skol- och förskoleföreställningar.

Till Scenkonststöd cirkus dans är Kulturkatalogen kopplad, en digital katalog där alla som tilldelas stödet går att se. En föreställning som fått offentligt stöd (från Kulturrådet, Stockholm Stad eller Region Stockholm) är automatiskt berättigad till subventionerna.

En föreställning som inte fått stöd, men som ändå är efterfrågad kan få subventioner om den bedöms som kvalitativ och kompletterar utbudet. Det finns referensgrupper som gör bedömningar kring subventionerna.

Scenkonststöd cirkus dans gäller ej inom Stockholms stad som erbjuder Kulan - en tjänst för kulturupplevelser. 

Till Kulturkatalogen

 

Så tar du del av Scenkonstsstöd Cirkus Dans

När du som arrangör hittat en föreställning som du vill köpa, kontaktar du gruppen för att komma överens om att allt fungerar; tid, plats, målgrupp och pris. Sedan skickas önskemål av arrangören via E-tjänsten nedan. När den är ifylld och inskickad så får arrangören och gruppen/artisten en bekräftelse med samma information. Spara gärna den!

Önskemål Scenkonstsstöd cirkus dans (E-tjänst)

 

Ansökningsperioder

Sista dag för önskemål om Scenkonststöd Cirkus Dans är:

- 15 mars 2023 (för hösten 2022) 
- 13 oktober 2023 (för våren 2024)

Efter respektive datum sammanställs alla önskemål och besked ges till berörda parter.

 

Läs mer om cirkus på cirkuskonsulentens sidor på regionstockholm.se

Läs mer om dans på danskonsulenternas sidor på regionstockholm.se


Innehållsansvarig: Åsa Fagerlund

Senast uppdaterad: 2023-02-14