Hoppa till huvudinnehåll

Stockholmstinget 2021

Diarienummer
AKTNR 2903-19154
Stockholmstinget 2021

Stockholmstinget är en mötesplats för alla som arbetar med att stärka kulturens, idrottens, folkbildningens och föreningslivets roll i länet.

Stockholmstinget 2021 arrangerades den 11 november 2021. Det var andra gången som kulturförvaltningen Region Stockholm bjöd in till konferensen Stockholmstinget. 
Konferensen arrangerades digitalt och innehållet finns nu att ta del av i två veckor efter konferensen. Anmälan i efterhand är öppen till och med 18 november för den som vill ta del av inspelade seminarier och programpunkter. 

 

Program för Stockholmstinget 2021

Kulturnämndens ordförande Cecilia Elving hälsade välkommen till Stockholmstinget. Inledningstalade gjorde Johanna Koljonen, medieanalytiker, författare och upplevelsedesigner. Därefter följde totalt sexton olika valbara seminarier som spänner över en stor bredd av ämnen såsom kulturlivets återstart, bibliotekets roll i samhället, gestaltad livsmiljö, breddat deltagande i föreningslivet och utmaningar till följd av friluftsboomen.
Dagen avslutades med ett samtal mellan Cecilia Elving (L), ordförande kulturnämnden Region Stockholm, Tomas Melin (Mp) (1:e vice ordförande) och Tara Twana (S) (2:a vice ordförande). Därefter följde bland annat musik- och bildinslag från Konserthuset och en avslutande reflektion om kultur och demokrati av Lars Trägårdh, professor i historia, Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Se hela programmet här

 

Medverkande

Se listan med medverkande här

 

Om Stockholmstinget

Stockholmstinget vänder sig till dig som är regional och kommunal politiker och tjänsteperson, företräder civilsamhällets organisationer, det fria kulturlivet samt även verksamma inom berörda myndigheter, akademier och forskning.

 

Stockholmstinget 2019 - en tillbakablick

På Stockholmstinget 2019, samlades olika kompetenser och nätverk från hela Stockholmsregionen för att mötas över kunskapsområden, lyfta gemensamma frågeställningar och lära av varandra. 

Innehållsansvarig: Karin Bruce
Sidan uppdaterad: 2021-11-12